Waarom Een Bruine Labrador?

Waarom Een Bruine Labrador?

Waarom Een Bruine Labrador?

De Labrador Retriever is een jachthond. Dat betekent, dat de wil om voor u te werken (iets voor u te doen) bij de meeste pups aangeboren is. Bovendien is een lab een gezelligheidsdier dat graag bij u in de buurt is. Ook wanneer de hond volwassen is, zult u elke dag voldoende tijd voor hem moeten reserveren om:

* Hem uit te laten, te verzorgen en hem aandacht te geven (een spelletje, de hond laten apporteren of iets dergelijks)
* Hem op te voeden/te trainen

Wanneer u (beiden) buitenshuis werkt, kan dat betekenen dat uw Labrador Retriever uren achtereen alleen thuis is. Als uw hond onvoldoende is uitgelaten kan hij zich gaan vervelen. En dat kan leiden tot gedragsproblemen. Het is beslist niet genoeg om de hond steeds maar weer zijn behoefte even snel ‘in de goot’ te laten doen: Labradors zijn actieve honden die dagelijks een flink stuk moeten kunnen lopen.

Natuurlijk kunnen ze –zeker als ze volwassen zijn- best een tijdje alleen zijn, maar het is niet goed voor de ontwikkeling van een hond en de band met de baas, als de hond min of meer dag na dag aan zijn lot wordt overgelaten en tussendoor alleen maar snel zijn behoefte mag doen.

Waarom een Bruine Labrador?

‘Leuk voor de kinderen’ is geen reden om een lab aan te schaffen. Dat is wel zo, maar kinderen worden groter en krijgen na verloop van tijd andere interesses en verplichtingen. Een gezonde Labrador Retriever wordt gemiddeld 11 à 12 jaar!

U zult bereid moeten zijn de verantwoordelijkheid voor de hond zelf op u te nemen. De Labrador is uw aandacht dubbel en dwars waard en van een goed opgevoede kameraad kunt u zijn leven lang genieten.

honden.dierenplaats.nl

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!