Verzorging

Verzorging

bruine labradorDe vacht van een Labrador hoeft weinig geborsteld te worden. De verzorging van de labrador bestaat uit een wekelijkse borstel beurt. Eens per week doorborstelen en af en toe met een zachte borstel of een vochtige doek het zand en stof wegwrijven is voldoende. Alleen tijdens de ruiperiode kun je hem met een rubber borstel helpen de oude haren kwijt te raken. Labradors houden van zwemmen. Als ze in stinkend of met algen begroeid water of in zee gezwommen hebben, kun je ze het beste afspoelen met schoon water en indien nodig af en toe wassen. Gebruik dan wel speciale hondenshampoo!.

Wanneer je veel wandelt in hoog gras of in het bos de hond, kijk dan de hond na op teken. Teken zijn moeilijk te zien in de dichte ondervacht. Controleer de voetzolen van de hond op doorns en andere scherpe voorwerpen.

Denk ook aan de vlooien behandeling zowel op de hond als in huis.

Labradors eten graag en hebben aanleg om dik te worden. Houd het gewicht van de Labrador goed in de gaten, een Labrador met overgewicht krijgt snel last van zijn gewrichten. Het is daarom belangrijk de Labrador slank te houden.

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!;”>