Shedder / Roskam

Shedder / Roskam

Bruine LabradorDe shedder, oftewel roskam, is een perfecte borstel waarmee de dode en loszittende haren gemakkelijk kunnen worden verwijderd. De vacht van de hond kun je op verschillende manieren borstelen en kammen. Denk er aan dat je tijdens het borstelen van de hond niet te hard over de huid krast. Hierdoor kun je de huid beschadigen en irriteren.

De shedder is ontworpen voor kortharige honden die hun vacht verliezen. De vacht bevat altijd dode, slechte en nieuwe haren. Montana vindt het heerlijk om geborsteld te worden met deze shedder. Als de weersomstandigheden wijzigen van koel naar warm, heeft hij altijd last van haaruitval en ligt het hele huis onder het haar. Ongeveer één keer per week borstel ik hem dan met deze shedder, buiten huis natuurlijk, en hier gaat hij helemaal voor staan. Er komt dan toch ook veel haar van hem af!

Zoals je kunt zien, lijkt de shedder op een grote, kromgetrokken ijzerzaag, maar de kartels voelen niet hard aan. Toen ik deze shedder in eerste instantie kocht bij de dierenwinkel, stond ik wel even vreemd te kijken. Het leek wel gereedschap. Maar gelukkig vond Montana het borstelen heerlijk en maak ik er nog steeds gebruik van. En een groot voordeel: de shedder is onverwoestbaar!

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!