Hondenkleding

Hondenkleding

Hondenkleding bruine labrador

Hondenkleding: ja/nee? Er is al veel geschreven over hondenkleding. Tegenstanders vinden het zielig voor de hond en vinden dat de eigenaar van de hond naar de dierenarts moet gaan, want zij vinden het geen natuurlijke oplossing.

Voorstanders van hondenkleding kiezen hiervoor om verschillende redenen. Hondenkleding kan in sommige gevallen functioneel zijn. Denk hierbij aan:

  • Het warm houden van de hond vanwege spierproblemen
  • Het warm houden van de hond vanwege vachtproblemen
  • Het beschermen van de vacht van de hond tegen de regen
  • Het zichtbaar maken van de hond in het donker door een reflectorvestje

Er zijn ook competities waar je je hond zo gek mogelijk aan moet kleden en dan een prijs kan winnen. Ik zou daar niet aan mee doen. Ik vind mijn bruine labrador mooi zoals hij is en ik vind dat hij geen versiersels nodig heeft om er goed uit te zien. Ik ben een voorstander van hondenkleding als het een functioneel doel heeft.

Mijn hond heeft al van kleins af aan last van huidproblemen. Zijn huid reageert bijvoorbeeld heftig als hij wit brood eet. De dag erna krijgt hij dan al last van schilfers, wat hem jeuk oplevert. Om zijn huid te beschermen, doe ik hem een honden t-shirt aan.

Het shirt dat hij op de foto aan heeft, heb ik in Amerika gekocht in de Walmart. In Nederland is tegenwoordig ook steeds meer hondenkleding te vinden in dierenwinkels. Zeker op het internet kun je voor je labrador mooie kleding vinden!

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!