Gelatinaat

Gelatinaat

Gelatinaat voor de Bruine LabradorOp aanraden van de hondenuitlaatservice ben ik jaren geleden al begonnen met het geven van PrimeVal Gelatinaat. Dit poeder doe ik door de brokken van Montana. Gelatinaat is goed voor gezonde botten, gewrichten, pezen en banden bij de hond. Vaak geven baasjes de hond dit bij gewrichtsklachten, nek/rugklachten en artrose bij de hond. Maar je kunt het ook preventief gebruiken.

Hieronder volgt wat technische informatie:

PrimeVal Gelatinaat bestaat voor 66,57% uit collageenhydrolysaat, dat een bijzonder aminozurenspectrum bevat. Aminozuren verbinden zich met elkaar in ketens waarvan duizenden combinaties mogelijk zijn. Veel van deze combinaties komen overeen met een soort eiwit dat  zich in het hondenlichaam bevindt. De bijzondere aminozurenketen correspondeert met die van het kraakbeen in de gewrichten van de hond en is een hoofdbestanddeel van het bindweefsel, de nagels, botten, pezen, banden en de huid.

Zonder afbreuk te doen aan de betekenis van glucosamine voor het kraakbeen, dient vermeld te worden dat Gelatinaat een bredere werking heeft in het lichaam dan glucosamine alleen. Glucosamine is naast chondroïtine, msm zwavel, omega vetzuren, calcium, koper magnesium en ijzer, één van de belangrijkste voedingsstoffen voor het kraakbeen. Gelatinaat is echter tevens actief in het bot (botdichtheid en breuken), banden en pezen (verrekking), de nagels (scheuren) en de haren; dus in feite in de gehele hond, met uitzondering van zijn spieren.

PrimeVal Gelatinaat levert zowel collageenstructuren als proteoglycanen (schokdemping) en is actief betrokken bij de opbouw van de gehele hond, uitgezonderd de spieren.

Montana krijgt dit poeder niet elke dag, maar eet het netjes op en blijft er soepel door!

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!