Een Bruine Labrador Uit Het Asiel

Een Bruine Labrador Uit Het Asiel

Het Asiel

Bruine Labrador

Voordat ik mijn bruine labrador Montana heb geadopteerd, ben ik in eerste instantie met mijn toenmalige vriend naar het asiel gegaan. Wij wilden een hond uit het asiel halen en deze een tweede kans geven. We hebben op de informatiezuil in het asiel gekeken welke honden er een nieuwe baas zochten en hadden ons oog laten vallen op een mooie reu.

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!

Vragenlijst

Ondertussen had ik aangegeven bij de vrouw van het asiel dat wij interesse hebben in deze hond. We mochten haar volgen naar een aparte ruimte, waar wij een aantal vragen moesten beantwoorden. Deze vragen hebben wij naar waarheid beantwoord. Zij gaf aan dat zij ons niet geschikt vond om een hond uit het asiel te adopteren. Ik vroeg haar waarom zij dit vond. Ze gaf aan dat ze vond dat wij te weinig thuis waren. Wij werken beiden, maar hadden al bedacht dat we een hondenuitlaatservice zouden inschakelen. Mijn toenmalige vriend begon vroeg met werken en was vroeg thuis. Ik begon later met werken en was wat later thuis. Zo zou de hond maar een aantal uur per dag alleen thuis zitten. Wij vonden de hondenuitlaatservice een goede oplossing hiervoor. De mevrouw van het asiel vond dat helemaal geen goed idee. Zij wilde de hond alleen plaatsen bij een gezin waarvan er bijna altijd één iemand thuis zou zijn.

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!

Kwantiteit Of Kwaliteit?

Ik bedacht mezelf al: kiest deze mevrouw voor kwantiteit of kwaliteit? Ik snap haar redenatie, want deze hond had toch al een verleden. En zij wilde absoluut de beste nieuwe baas voor deze hond.

Maar aan de andere kant: wat is het belangrijkst? Wil je een nieuwe baas voor je hond die altijd thuis is, waarvan je niet weet of deze persoon veel met de hond doet? Of wil je een nieuwe baas die misschien wat minder vaak thuis is, maar voor de periode dat deze niet thuis is, ervoor zorgt dat de hond wordt opgehaald en met allerlei andere honden mag spelen én het andere deel van de tijd veel leuke dingen doet met zijn nieuwe baasjes?

Uiteindelijk zijn we weggegaan uit het asiel zonder hond…

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!