De Hond Onder De Duim!

De Hond Onder De Duim!

Betekenis

Bruine LabradorIn deze post geef ik je informatie over hoe je jouw hond het beste onder de duim kunt houden.

De betekenis van iemand onder de duim houden is: “iemand in je macht hebben”. En het is juist de bedoeling dat jij jouw hond onder de duim houdt! Want…  je hebt veel meer plezier van een goed opgevoede hond. En dat is één van de onderwerpen waar ik regelmatig over schrijf.

Zorg er voor dat je jouw hond onder de duim hebt en hij zich netjes gedraagt, zodat jij jouw duim omhoog kan steken!

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!

Hoe?

Een hond luistert alleen naar de informatie van zijn baasje als deze consequent is in de commando’s. Zorg er daarnaast voor dat je altijd duidelijk bent naar jouw hond toe welk gedrag jij gewenst vindt en welk gedrag ongewenst. Als jouw hond bijvoorbeeld tegen je op springt als je thuis komt, beloon hem dan niet. Geef jouw hond pas de aandacht die hij vraagt als deze met alle vier de poten op de grond staat.

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!

De Hond Onder De Duim!

Ik ben fan van spreekwoorden en gezegden, omdat deze in vele situaties toegepast kunnen worden. Denk eens aan kinderen. Zij proberen veelal ook de ouders uit om hun zin te krijgen. Dit zal jouw hond ook doen. En jouw hond zal dit blijven doen. Het consequent handelen is een continu proces. Bedenk jezelf tevens dat jouw hond makkelijker naar je zal luisteren als de onderlinge verstandhouding goed is. Jouw hond merkt zeker dat jij plezier hebt in het trainen van hem, waardoor de onderlinge verstandhouding verbetert. Zorg dus ook dat de training voor jou leuk is!

Op een gegeven moment zullen de instructies die je in het begin hebt gegeven, overbodig zijn. Jouw hond kijkt naar jouw lichaamshouding en snapt exact wat jij bedoelt!

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!