De Blije Bruine Labrador

De Blije Bruine Labrador

Kwispelen

Bruine Labrador

Kwispelen is vaak een teken dat jouw bruine labrador het naar zijn zin heeft. Ik wil graag een voorbeeld schetsen van een situatie en deze situatie terugkoppelen naar een situatie in jouw dagelijks leven. Je komt thuis en jouw bruine labrador komt blij en kwispelend naar je toegelopen met zijn bal. Je speelt met hem en de bal en je ziet aan zijn kwispelende staart dat hij het naar zijn zin heeft. Het is duidelijk zichtbaar: jouw bruine labrador is blij!

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!

Motivatie

Als je ziet dat jouw bruine labrador blij is, lijkt mij dat dat jouw motiveert om een volgende keer weer met hem te spelen met de bal. Je ziet dat jouw hond het leuk vindt en ik denk dat je zelf dan ook meer plezier in het spel zal hebben, dan wanneer jouw hond rustig in zijn mand blijft liggen als je thuis komt.

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!

Dankbaar

Ik wil je vragen een persoon in gedachten te nemen uit jouw dagelijks leven waar jij ooit iets voor gedaan hebt. Heb je één persoon in gedachten genomen?

OK, mijn volgende vraag: was deze persoon zichtbaar dankbaar voor hetgeen jij gedaan hebt?

JA? Wat deed deze persoon voor je? Ik kan me zo voorstellen dat iemand zijn dankbaarheid toont door jou verbaal te bedanken, maar het kan ook zijn dat iemand jou omhelst, een cadeau geeft of heel iets anders. Er zijn vele manieren om dankbaarheid te tonen.

NEE? Wat vond jij hiervan?

Voor welke persoon zou jij de volgende keer eerder iets doen? De persoon die zichtbaar dankbaarheid toonde of de persoon die dat niet deed? Ik zou eerder weer iets doen voor de persoon die zichtbaar dankbaar was. Dit lijkt toch wel op de wet van de aantrekkingskracht! Iemand doet iets voor jou, jij doet iets terug…

Is dit niet exact hetzelfde als wat jij met jouw hond doet? Jouw hond laat zijn blijdschap zien met zijn staart. Mensen hebben geen staart, maar laten hun blijdschap op een andere manier zien!

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!