Commando: Eet Smakelijk!

Commando: Eet Smakelijk!

Eet Smakelijk!

In deze post heb ik een video gevoegd, zodat je kunt zien hoe leuk het is als jouw bruine labrador luistert naar de commando’s die je hem hebt geleerd. Ik ben van mening dat je jouw hond bijna alles kunt leren. Ik vond het leuk om hem te leren dat hij pas mocht gaan eten als ik “Eet Smakelijk!” had gezegd. Dat heb ik hem geleerd en dit is te zien in deze video.

[embedplusvideo height=”379″ width=”625″ standard=”http://www.youtube.com/v/SCeYuTmnmdc?fs=1″ vars=”ytid=SCeYuTmnmdc&width=625&height=379&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep2175″ /]

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!

Hoe leer je dit?

Om jouw hond dit te leren, dien je veel te oefenen. Om mijn bruine labrador bekend te maken met deze woorden, heb ik hem eerst laten zitten. Vervolgens heb ik hem een brokje gegeven en erbij gezegd: “Eet Smakelijk!”. Zo raakte hij bekend met deze woorden. Dit heb ik dagelijks herhaald; net zo lang tot hij wist wat ik bedoelde en hij het nieuw geleerde commando kon opvolgen. Wil je jouw hond dit ook leren? Begin dan vandaag alvast met oefenen!

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!

Gedachtenlezen

In het tweede deel van de video zie je dat mijn bruine labrador automatisch opzij gaat als ik de vaatwasser open klap. Ik kwam hier achter, toen ik mezelf bedacht dat hij in de weg stond en ik erbij wilde. Ik klapte de vaatwasser voor een deel open en ik zei niks. Mijn bruine labrador deed automatisch een stap opzij, zodat ik kon beginnen met inruimen. In het dagelijks leven heb ik vaker het idee dat mijn hond begrijpt wat ik bedoel, ook al zeg ik niks. Ik vind het leuk om dit concrete voorbeeld aan je te laten zien! Geweldig om te zien, toch?

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!