Bruine Labrador Leraar

Bruine Labrador Leraar

De lessen die je kunt leren

Bruine Labrador

Heb je je ooit gerealiseerd dat als je “hond” in het Engels vertaalt: “dog” en dit woord omdraait je “god” krijgt? Honden zijn natuurlijke leraren. Er zijn vele lessen die je kunt leren van een hond. Uit de eerdere artikelen die ik heb geschreven, kun je opmaken dat mijn bruine labrador Montana een grote inspiratiebron voor mij is. Hieronder heb ik 5 lessen uiteengezet die je kunt leren van je hond.

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!

De 5 lessen van je hond

  1. Het aanraken van de hond is goed voor je gezondheid.

Onderzoeken hebben aangetoond dat het extreem goed is voor je gezondheid om je hond liefdevol aan te raken/te aaien. Het voorkomt misselijkheid, ziektes en stress, het verlaagt de bloeddruk en kan je geheugen helpen verbeteren. Op het moment dat je je hond aanraakt, vergeet je even waar je aan dacht en voel je je volmaakt gelukkig.

  1. Je hond leeft alleen in het nu

Je hond heeft geen besef van tijd. Je hond leeft in vrede, maakt zich geen zorgen om de toekomst en denkt ook niet aan het verleden. Je hond leeft volledig in het nu. Je hond observeert wat er gebeurt en bedenkt zich dan of het tijd is voor actie of rust. Wij kunnen hetzelfde doen…We hoeven niet over alles een mening te hebben, we kunnen beter aan de slag gaan met dingen die ons inspireren.

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!

3. Een simpel leven is heerlijk

Als we de kleine dingen in het leven kunnen waarderen, zijn we echt gelukkig. Het gaat er niet om wat we bezitten of wie we kennen. Als een hond lekker slaapt, gevoerd wordt en iemand loopt een rondje met hem, is hij gelukkig, echt gelukkig. Dus geniet van de kleine dingen in het leven.

4. Niemand is perfect

Mijn bruine labrador Montana is een geweldige hond, maar hij is ook niet perfect. Zo loopt hij niet altijd even netjes aan de lijn en gaat zijn neus naar de plaatsen waar hij het het lekkerst vindt ruiken.

Niemand is perfect, ook jouw leraar niet.

Spelen?

5. Spelen, spelen en spelen!

Honden spenderen uren per dag aan spelen, zonder enig benul van de tijd. De andere uren van de dag kwispelen ze met hun staart, vaak zonder enige reden. Het is mij opgevallen dat als ik een uitdaging heb in mijn leven, ik deze uitdaging te serieus aan ga. Al zouden we ons leven niet te serieus nemen, zouden we waarschijnlijk meer lachen. Waarschijnlijk is de grootste les die we van onze bruine labrador kunnen leren dat we beter vaker kunnen spelen in ons leven!

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!