Angsten Van Een Bruine Labrador

AngstenĀ Van Een Bruine Labrador

Zwarte Kabels

Bruine Labrador

Mijn bruine labrador heeft weinig angsten. De enige angst die ik bij hem ken, is de angst voor zwarte kabels. Zwarte kabels? Yep; zo komt hij niet graag in de buurt van mijn laptop, de stofzuiger… Wat raar… Ik hoor je denken…. Hoe komt die bruine labrador aan een angst voor zwarte kabels?

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!

Games

Mijn voormalige vriend vond het leuk om op een Playstation een Command & Conquer-spel te spelen. Toen mijn bruine labrador Montana nog een pup was, is hij een keer over een zwarte kabel gelopen en is per ongeluk met zijn poot op de reset-knop gaan staan tijdens een spannend level. Mijn vriend is toen boos geworden op de kleine pup. En op de een of andere manier heeft hij een link gelegd tussen de zwarte kabel van de Playstation en het feit dat er dan misschien iemand boos op hem zou worden.

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!

Training

Inmiddels is hij niet meer zo bang voor zwarte kabels. De Playstation is al wat jaren het huis uit. Als hij mij ziet stofzuigen, gaat hij liever nog wel ergens anders liggen. Maar elke keer vraag ik hem weer om een paar keer over de zwarte kabel van de stofzuiger te lopen. En dat gaat goed! Op de foto bij deze post ligt hij met zijn poten over de zwarte kabel. Ik zie dat er nog steeds wat spanning in zijn lijf zit bij het zien van een zwarte kabel en daarom herhaal ik regelmatig de oefening voor hem om over de zwarte kabel te lopen. Vooralsnog gaat het de goede kant op! Wat maakt dit verhaal nu duidelijk? Jouw hond kan in dit soort situaties nooit begrijpen waarom jij nu boos op hem wordt. In dit geval stond hij op een reset-knop, maar dacht de hond dat hij gestraft werd, omdat hij niet in de buurt van een zwarte kabel mocht komen.

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!