Aanpassingsvermogen

Aanpassingsvermogen

Wat Zeg Je?

Bruine LabradorBetekenis: onder aanpassingsvermogen of adaptiviteit wordt in het algemeen het vermogen van individuele organismen en samenlevingen om te veranderen dan wel hun vermogen tot zelforganisatie verstaan. Iets anders geformuleerd heeft dit betrekking op de mate waarin zij kunnen reageren op veranderde omstandigheden van buitenaf die de wisselwerking beïnvloeden, ofwel het zich kunnen instellen op gewijzigde eisen en omstandigheden in het milieu.

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!

De Hond En Zijn Aanpassingsvermogen

Honden zijn prachtige communicatieve dieren met een flink aanpassingsvermogen. Dat vermogen wordt in onze maatschappij en door de hondenbezitter flink op de proef gesteld. Een baasje verwacht dat elke hond lief, vrolijk, gehoorzaam, rustig of juist waakzaam zal zijn. Honden vragen tijd en aandacht, maar zij kunnen zich geweldig goed aanpassen aan hun omgeving.

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!

Hij Past Zich Aan!

Wat mij altijd opvalt, is dat mijn hond zich aanpast aan degene die hem uit laat. Als een volwassene hem aan de riem uit laat, wil hij soms nog weleens aan de riem trekken. Mijn buurman heeft een dochter van 5 jaar, die soms met mijn hond aan de riem wil lopen. Ik geef haar dan de riem en blijf er zelf dicht bij lopen. Wat ik zo bijzonder vind, is dat mijn hond heel rustig met haar mee loopt. Het lijkt erop dat hij weet dat ze niet zo sterk is. Hij trekt niet aan de riem en blijft haar tijdens het lopen aankijken. Geweldig om te zien, vind ik!

Lees meer over het Complete Handboek voor de Labrador!